Jogerős ítélet

2021.02.17. 12:46

Elkötött egy autót, összetörte, majd lopott kerékpáron távozott

A férfi kinyitott és beindított egy utcán parkoló személyautót Szolnokon, amit később összetört, majd útját egy szintén lopott kerékpárral folytatta.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2018. szeptember 27-én, az esti órákban, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül kinyitott és beindított egy utcán parkoló személyautót Szolnokon, amivel a 32-es számú főúton Jászberény irányába indult, de Jánoshida és Jászalsószentgyörgy között az árokba hajtott, majd az összetört autó hátsó ülésén talált kerékpárral folytatta útját Jánoshida felé. Jármű önkényes elvételének bűntette miatt, jogerősen 2 év fegyházra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az ügyben 2019. december 18-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy előkészítő ülést és két tárgyalást tartott az ügyben. Utóbbin, 2020. szeptember 9-én ítéletet hozott. A többszörösen büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntette miatt 2 év fegyházra ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2021. február 4-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában