Vádemelés

2021.02.12. 14:20

Ittas állapotban szerzett életveszélyes sérüléseket egy berényi sofőr

Ittassága miatt átsodródott az út bal oldalára és összeütközött egy szabályosan közlekedő kamionnal egy jászberényi férfi.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves jászberényi férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. november 10-én kora hajnalban, Jászberény külterületén, a 3117. számú úton ittas állapotban Farmos irányába haladt autójával. A férfi ittassága miatt egy balra ívelő útkanyarulatban átsodródott a szemközti forgalmi sávba és ott összeütközött egy szabályosan közlekedő kamionnal és az ahhoz kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

A baleset következtében csak a vádlott szenvedett személyi sérülést, nyolc napon túl gyógyuló, súlyos életveszélyes sérülései keletkeztek.

Fotó: police.hu

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a vádlottat sújtsa pénzbüntetéssel és határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában