Csalás

2021.02.17. 11:14

Lakodalmat rendelt, fizetni már nem akart a tiszaszentimrei férfi

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves tiszaszentimrei férfi ellen csalás vétsége miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020. július elején, Tiszafüreden, lefoglalta az egyik helyi éttermet augusztusban tartandó lakodalmához – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A vendéglő 2020. augusztus 15-én, a megállapodásnak megfelelően biztosította a 25 fős mulatság helyszínét, elkészítette és felszolgálta az ételeket, italokat, biztonsági személyzetet is szolgáltatott.

A rendezvény lebonyolítását követően a vendéglősök még edényeket is kölcsönadtak a férfinek, amiben a megmaradt ételeket elszállíthatta, azzal a kikötéssel, hogy két nap múlva, elszámoláskor, visszaszolgáltatja azokat az étteremnek.

A férfi azonban a megállapodás szerinti napon nem jelentkezett, egyre halogatta a találkozót, majd végleg elérhetetlenné vált az étterem tulajdonosa számára.

A férfinek a 377.400 forint költséggel járó szolgáltatás kifizetése már annak megrendelésekor sem állt szándékában.

Az étteremnek okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, és az okozott kár összegének erejéig sújtsa vagyonelkobzással.

Az ügyben első fokon a Tiszafüredi Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában