JÁSZKUNSÁG

2021.03.25. 13:51

A motorosok legyenek óvatosak az utakon!

Tavaszi útviszonyok egy motorkerékpár vezetőjének szemszögéből.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A tavaszi reggeleken gyakran van fagypont körüli hőmérséklet, viszont délre 15 fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy a hideg útburkolaton gyengébb a tapadás, megnő a féktávolság, nagyobb a hossz- és oldalirányú megcsúszás veszélye – hívja fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Ennek megfelelően célszerű odafigyelni az úttartásra és a követési távolságra.

Motoros szemmel nem feledkezhetünk meg az alábbi, tavaszi útviszonyokra jellemző tényezőkről sem:

  • a kanyarívek porosak, sármocskosak lehetnek
  • a téli útkátyúkat még nem javították ki
  • a mezőgazdasági munkálatokat végző gépek, lassú járművek jelen vannak a közutakon
  • a reggeli ködök miatt párás, nedves lehet az útburkolat
  • Figyelembe kell venni, hogy a téli hónapok folyamán a többi jármű vezetője elszokott a motorosok jelenlététől az utakon. A motorosnak is fokozottan kell figyelni különösen a városi forgalomban, hogy ne kerüljön az autós holtterébe.

    Ám nemcsak a körültekintő közlekedés a fontos. A megfelelő védőfelszerelésről itt, a kétkerekűek ellenőrzéséről pedig itt írtunk.

    Tegyünk együtt a biztonságos közlekedésért és vezessünk felelősségteljesen, figyelmesen és körültekintően! – hangsúlyozza a rendőrség.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában