Visszaélés

2021.03.25. 16:19

Egyik autójáról a másikra tette a rendszámtáblát egy tiszasülyi férfi

A tiszasülyi férfi a piros színű autója rendszámtábláját a fehér színű járművére szerelte át.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy személyautóval közlekedő tiszasülyi lakost ellenőriztek a járőrök Szolnokon, az egyik bevásárlóközpont előtti parkolóban március 5-én a késő délelőtti órákban – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr úgy közlekedett, hogy az egyik autójáról a rendszámtáblát átszerelte a másik, szintén tulajdonában lévő járműre.

A rendőrök elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 61 éves férfit, akit egyedi azonosítójellel visszaélés miatt gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett.

A jogsértő tettét azzal magyarázta, hogy az egyik autóra már nem rendelkezett műszaki érvényességgel, ezért azt gondolta, jó ötlet a rendszámtáblák cseréje az autókon.

A szolnoki rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában