Jogerős ítélet

2021.03.11. 09:31

Felfüggesztettet kapott a Kunhegyesen gázpisztollyal balhézó férfi

A férfi ámokfutásában csak egy ember sérült meg.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó, büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki a 2018. október 5-éről 6-ára virradó éjszakán az egyik kunhegyesi klubban szórakozott. Ittassága miatt azonban folyamatosan összetűzésbe keveredett más vendégekkel, ezért nem sokkal hajnali négy óra előtt kivezették a szórakozóhelyről – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ekkor hazament, ököllel betörte a társasházuk ajtaját, majd a lakásából az egyik kezében egy forgótáras gumilövedékes pisztollyal, míg a másikban egy forgótáras gázriasztópisztollyal tért vissza a klubba.

Kinyitotta a bejárati ajtót, és „Takarodjon ki mindenki!” felkiáltással egy lövést adott le, majd a szórakozóhelyre belépve, a kezében lévő pisztolyokat cserélgetve ezt többször megismételte.

A vendégek a mosdókba, a szórakozóhely raktárába és a hátsó ajtón keresztül az udvarra menekültek, de a vádlott az utcára is követte őket, és kiabálva veréssel fenyegetőzött egészen a rendőrök kiérkezéséig, akik hajnali négykor őrizetbe vették.

Az ámokfutásban csodával határos módon, a vádlotton kívül, aki megvágta a kezét, csak egy ember sérült meg, akit a mellkasán ért az egyik gumilövedék és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott, de a bántalmazás miatt nem kérte a vádlott megbüntetését. A férfi magatartása ennek ellenére bűncselekménynek minősült.

Az ügyben 2019. december 17-én emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság 2020. október 1-jén előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a vádban foglaltakkal egyező módon elismerte a bűnösségét, nem tett vallomást és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság aznap ítéletet hozott.

A büntetlen előéletű férfit garázdaság vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélte, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék március 4-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. Az első fokon kiszabott büntetés enyhítésére nem látott okot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában