Bűntett

2021.03.09. 13:04

Hamisan vádolta meg élettásra új barátját egy cibakházi férfi

A férfi azt hazudta, hogy volt élettársa új partnere verőembereket küldött rá.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 33 éves cibakházi férfi ellen hamis vád bűntette miatt – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2020. december 15-én valótlan bejelentést tett a 112-es segélyhívó központba. Azt állította, hogy Cibakházán autóval közlekedett hazafelé, amikor is egy furgonnal megálltak előtte, amelyből kiszállt két nagydarab férfi, kirángatta az autójából és bántalmazták őt. A vádlott azt is elmondta, a bántalmazói közölték vele, hogy a verést a haragosa „küldte”.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Tiszaföldvári Rendőrőrse nyomozást rendelt el az ügyben és a vádlott a rendőröknek is megerősítette bejelentését. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy a bejelentés minden valóságot nélkülözött. A vádlott magyarázatként azt adta elő, hogy volt élettársa figyelmét szerette volna ismét elnyerni, és ezért vádolta meg valótlanul a nő jelenlegi társát azzal, hogy verőembereket küldött rá.

Az ügyészség büntetővégzés meghozatalával pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben az eljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában