Jászkunság

2021.03.10. 10:44

Közel húsz hektárnyi terület égett le egy nap alatt

Kedden is a szabadtéri tüzek voltak túlsúlyban.

Szoljon.hu

Kedden négy szabadtéri tűzhöz kaptak riasztást a tűzoltók. A szolnoki Kőrösi út mögött négy hektáron égett száraz fű, a tűz lakóházakat is veszélyeztetett. Fegyverneknél és Kunhegyesnél nádas kapott lángra, utóbbi helyszínen tizenöt hektár volt érintett. Emellett Kengyel határában borult lángba kis területen az aljnövényzet – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Egy kályhából kipattanó szikra miatt gyulladt meg egy szőnyeg és egy bútor kedd délután a törökszentmiklósi Aradi vértanúk utca egyik családi házában. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakó eloltotta a tüzet, így az egység átvizsgálta és átszellőztette az épületet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Beizzott a lerakódott korom egy kandalló kéményében kedd délután Tiszavárkonyban, a Kossuth Lajos úton. Mire a szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a helyszínen lévők egy porral oltóval eloltották a kályhában égő tüzet, így az egység átvizsgálta a kéményt. A lakók rokonoknál helyezkedtek el.

Ezek is érdekelhetik