gyilkosság

2021.03.09. 15:57

Letartóztatták az emberöléssel gyanúsított tiszavárkonyi nőt

A nő még 2021. március 6-án egy szóváltást követően késsel többször megszúrta élettársát, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhalálozott.

Szoljon.hu

Tiszavárkonyi gyilkosság helyszíne illusztráció fotók.

Fotó: Nagy Balázs

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett egy 43 éves tiszavárkonyi nő letartóztatására emberölés bűntette miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő és élettársa (sértett) Tiszavárkonyon laktak, igen szerény körülmények között – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség. Mindketten gyakran fogyasztottak alkoholt, rendszeresek voltak közöttük a veszekedések, amelyek főként a nő élettársának féltékenységéből fakadtak. Veszekedéseik során mindketten agresszívek voltak, vitáik esetenként tettlegességig fajultak.

A pár 2021. március 6-án este is erősen ittas állapotban tért haza tiszavárkonyi otthonába. Röviddel érkezésüket követően összevesztek, kölcsönös szidták egymást. Vita közben a nő felkapott egy 18 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal dühében többször megszúrta párját. Az egyik szúrás a férfi mellkasába, egy másik a pedig a hasába hatolt, de több szúrás érte a sértett karját, hátát is. A sértett az őt ért bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

A nő magára hagyta a sértettet, és átszaladt a közelben lakó édesanyjához, aki értesítette a mentőket. A kiérkező mentősök küzdöttek a sértett életéért, azonban a férfi súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette.

A nő a rendőrök és a mentők kiérkezése előtt a szomszéd ház ereszcsatornájába rejtette az öléshez használt kést.

Az ügyészség a nő letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása végett, valamint azért indítványozta, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén, a kiszabható súlyos büntetés miatt elrejtőzne a hatóságok elől. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján letartóztatta a nőt. A döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában