Garázdaság

2021.03.24. 16:26

Mérgében rácsapott a rendőrautóra, csaknem egy év fogházat kapott

A férfi több mint 60 ezer forintos kárt okozott.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járásbíróság garázdaság és rongálás vétsége miatt 11 hónap fogházra ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyektől azt a huszonéves, büntetett előéletű fiatalembert, aki 2020. augusztus 28-án délután négy óra körül, amikor az egyik jászkiséri utcában rendőri intézkedés alá vonták, olyan erővel csapott rá a rendőrautó motorháztetőjére, hogy arról egy 4x4 centiméteres foltban lepattogott a festék,

amivel több mint 60 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyben december 20-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya. A Jászberényi Járásbíróság 2021. március 2-án előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a vádban foglaltakkal egyező módon elismerte a bűnösségét, nem tett vallomást és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság aznap ítéletet hozott, amit az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vett, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában