letartóztatás

2021.03.05. 15:20

Szétfeszítette a fotocellás ajtót és bement a szolnoki áruházba

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás miatt indítványozta egy 46 éves kunhegyesi férfi letartóztatását.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi március 2-án kora hajnalban, Szolnok belvárosában behatolt az egyik áruház épületébe úgy, hogy szétfeszítette a főbejárat üvegezett fotocellás ajtaját – az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatta hírportálunkat.

Bejutását követően bement az áruház irodahelyiségébe, s az egyik asztalfiókból ellopott három mobiltelefont, majd több kasszát is átnézett, pénz után kutatott, de nem járt sikerrel. Ezt követően besétált az áruház területén működő drogériába. Itt a férfi már több higiéniai terméket összekészített, és ki akarta cipelni azokat a főbejáraton, amikor az áruház vagyonvédelmi őre az épület elé érkezett.

Ezt észlelve a férfi visszaszaladt az áruházba, majd néhány perc múlva, a drogériában összegyűjtött termékeket hátrahagyva, zsebében a három ellopott mobiltelefonnal, a vészkijáraton át, futva elmenekült az épületből.

Az értesített rendőrök rövid időn belül, az áruház közelében elfogták a férfit, s lefoglalták tőle a lopott mobiltelefonokat. Az áruház kifeszített bejárati ajtajában 200.000 forint kár keletkezett, ami nem térült meg.

Az ügyészség indítványozta a vagyon elleni bűncselekmények miatt már 16 alkalommal büntetett férfi letartóztatását.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészség indítványával, letartóztatta a férfit. A gyanúsított azonban fellebbezett a végzés ellen, ezért a letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék dönt véglegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában