katasztrófavédelem

2021.03.04. 10:38

Több szabadtéri tűzhöz riasztották a jászkunsági tűzoltókat

A szabadtéri tüzek mellett egy kéményizzáshoz is vonulniuk kellett.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Szerdán összesen hat szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat Cserkeszőlőre, Karcagra, Szolnokra, Tiszafüredre és Tószegre. A leégett területek nagysága összesen valamivel több mint kétszáz négyzetméter volt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Beizzott a lerakódott korom egy melléképületben lévő, vegyestüzelésű kazánhoz csatlakoztatott kéményben szerdán délután Kenderesen, a Kossuth Lajos utcában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők eloltották a kazánban lévő tüzet. Az égéstermék-elvezető belseje annyira szennyezett volt, hogy a füst visszaáramlott, ezért az egység átszellőztette az épületet, és a berendezésből eltávolította a benne maradt tüzelőanyagot, hamut. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakó a főépületben gázzal tovább tudott fűteni.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy a fenti eset elkerülése érdekében mindenki legalább évente vizsgáltassa át kéményét szakemberrel. A családi házak tulajdonosainak a munkát kérniük kell a katasztrófavédelem kéményseprőitől, a társasházi lakásokba a szakemberek kötelező sormunka keretén belül jutnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!