Vádemelés

2021.04.15. 16:30

Balesetben bukott le egy hamis rendszámot használó szajoli férfi

A férfi megszerzett egy kisteherautót, amelynek alvázszámát korábban eltávolították.

Szoljon.hu

Forrás: Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves szajoli férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. nyarán, Szajolban, utólag nem tisztázható körülmények között megszerzett egy olyan kisteherautót, amelynek alvázszámát korábban, ismeretlen személy kicsiszolással eltávolította. A férfi felszerelt járműre egy hamis P-s forgalmi rendszámot azért, hogy azzal közlekedhessen.

Ezt követően a férfi részt is vett a közúti forgalomban az autóval, azonban szeptember 1-jén délután, Törökszentmiklós külterületén, a 4. számú főúton közlekedési balesetet szenvedett vele, s a rendőri intézkedés során lelepleződött cselekménye.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában