Vétség

2021.04.15. 18:00

Egy hónap alatt háromszor vezetett ittasan egy csépai férfi

A 35 éves férfi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 35 éves csépai férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi először 2020. június 8-án a délutáni órákban Csépán, a Rákóczi úton vezetett ittas állapotban egy személyautót, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök, majd előállították a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra, ahol a hitelesített légalkoholmérő berendezést kellett megfújnia, amely pozitív eredményt mutatott.

Mint később kiderült élettársával veszett össze a vádlott, ezért fogyasztott alkoholt és ült be az autóba.

Ezt követően a vádlott elköltözött az édesanyjához Sárbogárdra. A vádlott ott is folytatta az italozó életmódját, és a sárbogárdi rendőrök még két alkalommal érték tetten ittas járművezetésen, először 2020. június 22-én, majd 2020. június 26-án.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. A vádlott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, ezért az ügyészség e büntetés végrehajtást is indítványozta. A büntetőeljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában