ügyészségi hírek

2021.04.13. 15:30

Három év börtönre ítéltek egy szolnoki marihuána-kereskedőt

A férfi nem először került bíróság elé.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas évei végén járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki a 2018. május 10-én történt őrizetbe vételéig két szolnoki ingatlanban négy vevőnek évekig árult, valamint a jogerős ítélet szerint fogyasztott és magánál is tartott marihuánát, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint kábítószernek minősül. Az esetről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az ügyben 2019. november 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott az ügyben, utóbbin, 2020. november 24-én ítéletet hozott. A férfit, akit egy korábbi ügye miatt 2017-ben kábítószer birtoklásának vétsége miatt már pénzbüntetésre ítéltek, kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyektől és 302.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás érdekében, míg a vádlott védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. A fellebbezések nem vezettek eredményre, ezért a Szolnoki Törvényszék március 19-én az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában