Sikkasztás

2021.04.22. 19:00

Két idős ember nyugdíját nyúlta le egy tomajmonostorai férfi

A férfi postai kézbesítőként dolgozott Kunmadarason.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves tomajmonostorai férfi ellen sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi Kunmadarason, postai kézbesítőként dolgozott, és 2020 februárjában elsikkasztotta két kunmadarasi lakos nyugdíját oly módon, hogy a kézbesítendő összegeket felvette a munkahelyén, de azokat nem fizette ki a juttatás címzettjeinek. A férfi annak érdekében, hogy a posta felé teljesítendő elszámolási kötelezettsége során leplezze tetteit, aláhamisította mindkét nyugdíjas (egy férfi és egy nő) névaláírásait a folyósítandó összegekhez rendelt utalványokon.

A férfi az így szerzett, összesen 138.054 forintot saját céljaira fordította. A megkárosított nyugdíjasokat a posta kártalanította.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a férfivel szemben, s kötelezze őt arra, hogy térítse meg a postának a nyugdíjasok kártalanítására kifizetett összeget.

Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában