elővigyázatosság

2021.04.24. 11:57

Leltározzunk! – tanácsolják a jászkunsági rendőrök

A házi leltár több szempontból is jó szolgálatot tehet.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A tavaszi idő beköszöntével egyre többen látogatnak ki hobbijukra, vagy döntenek úgy, hogy a hétvégi házukban töltik szabadidejüket. A tulajdonosok gyakorta ilyenkor veszik észre, hogy amíg távol voltak az ingatlantól, hívatlan látogató járt a házban. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A rendőrség azt ajánlja, hogy mindenki készítsen otthon házi leltárt. Vegyék sorra a nagyobb értékű műszaki cikkeiket, háztartási gépeket, ékszereket, okmányokat és jegyezzék fel azok azonosítóit. A leltár segítséget nyújthat eladáskor, de akkor is, ha esetleg elveszítik, vagy ellopják azokat.

Fotó: Police.hu

Egy biztonsági rács, egy védőfólia az ablaküvegen erősíti a házak, lakások védelmét, de számos lehetőség áll még rendelkezésre annak érdekében, hogy védettebbé tehessék otthonaikat!

Íme, néhány példa:

  • elektronikus ajtóék,
  • nyitásérzékelő,
  • üvegtörés jelző,
  • mozgásérzékelős belépésjelző,
  • elektronikus riasztó.
  • A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ha minden elővigyázatosság ellenére, mégis megtörténik a baj és bűncselekmény áldozatává válik valaki, azonnal hívják a 112-es segélyhívót! Nagyon fontos, hogy ne változtassák meg a bűnügyi helyszínt!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában