vádemelés

2021.04.15. 15:00

Motorost sodort el a szabálytalan autós Szolnokon

A motoros a baleset következtében súlyosan megsérült.

Mészáros Géza

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves szajoli férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. Az ügyről dr. Nagy Lajos, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be.

A vádirat szerint a férfi tavaly július 15-én délelőtt, a szolnoki Vízpart körúton kocsival 56 kilométer/órás sebességgel közlekedett, annak ellenére, hogy az adott útszakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, és egy „veszélyes útkanyarulat jobbra” jelzőtábla is figyelmeztet a körültekintő vezetésre.

A férfi az erősen jobbra ívelő útkanyarulatban szabálytalanul áttért a szemközti forgalmi sávba, s fékezés nélkül nekiütközött a szemből érkező motorkerékpárnak. A baleset következtében a motoros belehajtott az út menti árokba, melynek következtében eltört több bordája és igen súlyosan megsérült a bal lába.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtsa a vádlottat, s határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában