Bűntett

2021.04.14. 16:39

Vádat emeltek egy idős embert kifosztó szolnoki férfival szemben

A férfit korábban már többször büntették vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves szolnoki férfi ellen kifosztás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. december 16-án reggel, Szolnokon, az egyik áruházlánc parkolójában odalépett egy 65 éves, törődött egészségi állapota miatt nehézkesen mozgó férfihez, akit arra kért, adjon neki pénzt. A sértett közölte vele, hogy nem ad. A fiatal férfi nem vette tudomásul az elutasítást, megismételte kérését. Erre a sértett adott neki 200 forintot.

A vádlott ezt kevesellte, és tovább követelődzött. A sértett viszont arra hivatkozott, hogy nincs már nála pénz, nem tud többet adni. Ekkor azonban az elkövető szó nélkül átkutatta a sértett ruházatát, s kivett a nadrágzsebéből egy 1.000 forintos bankjegyet. Majd belenyúlt a sértett táskájába is, ahonnan kivette a pénztárcát,

de földhöz is vágta azt, amikor meglátta, hogy abban csak iratok vannak.

A sértett felvette a földről a pénztárcáját és közeli munkahelyére sietett, ahol elmesélte két munkatársának a vele történteket. Munkatársai azonnal telefonon bejelentést tettek a rendőrségre, s a rendőrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetőt, aki visszaadta a kifosztott sértettnek 1.000 forintját.

Az elkövető jelenleg letartóztatásban van.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság az erőszakos vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett vádlottat ítélje börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, s határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában