vádemelés

2021.05.14. 18:36

Azzal fenyegetőzött egy karcagi fiatal, hogy felrobbantja az iskolát

A 14 éves fiatalkorú férfi 2020. november 11-én küldött üzenetet a rendőrség hivatalos közösségi oldalára, hogy felrobbant egy bombát Karcagon.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú karcagi férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 14 éves férfi 2020. november 11-én kora délelőtt, Karcagról, egy olyan üzenetet küldött mobiltelefonjáról a rendőrség hivatalos közösségi oldalára, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a Karcagi SZC Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületét.

A bejelentés folytán helyszínre vonult a rendőrség, és rövid időn belül kiürítették az épületet, amelyben ekkor 60 diák és 21 felnőtt tartózkodott. Ezt követően a bombakutatással foglalkozó rendőri egység átvizsgálta az iskolát, és megállapította, hogy nincs bomba az épületben.

A járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a fiatalkorú elkövetővel szemben, és rendeljen ki számára pártfogó felügyelőt. Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában