Indítvány

2021.05.14. 15:02

Ellopott egy autót, majd árokba hajtott vele egy újszászi férfi

A többszörösen büntetett férfi letartóztatását azért indítványozták, mert fennáll annak a veszélye, hogy megszökne a hatóságok elől.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy 19 éves újszászi férfi letartóztatására lopás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi május 10-én éjszaka, Újszászon, felfigyelt arra, hogy az utcán parkoló személyautók egyikében benne maradt az indítókulcs, és a jármű tulajdonosa a táskáját is az autóban, őrizetlenül hagyta. Ezt kihasználva a férfi beült az autóba, és elhajtott vele. Azonban csak Tiszaföldvárig jutott, ahol az autóval belehajtott az egyik útárokba. Ekkor az összetört és üzemképtelenné vált autót otthagyta, de a tolatókamera kijelzőjét, valamint a nő táskájában talált 50.000 forint készpénzt magával vitte.

A sértett másnap reggel bejelentette, hogy a háza elől ellopták autóját. A rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt, az autót pedig visszaadták a tulajdonosának. A lopott pénz nem került elő.

A járási ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfi letartóztatását azért indítványozta, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne a hatóság elől, s ezzel kivonná magát a felelősségre vonás alól, illetőleg tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, letartóztatta a férfit. A végzés nem végleges. A gyanúsított és védője által bejelentett fellebbezés folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában