másodfok

2021.05.07. 09:00

Folytatódik a kiskorúakat szexuálisan molesztáló tiszabői férfi ügye

A férfi éveken keresztül zaklatta, fenyegette és bántalmazta nevelt gyermekét.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta annak a tiszabői férfinek az ügyében, akit a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt a Szolnoki Törvényszék nem jogerősen 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A főügyészség arról tájékoztatott, a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a férfi a saját háztartásában nevelte az élettársa kiskorú lányát, akit éveken keresztül, napi rendszerességgel szexuálisan zaklatott, vele pornófilmeket nézetett és e magatartása leplezése érdekében fenyegetett is. A kiskorú nevelt gyermekét és élettársát ittas állapotban bántalmazta, továbbá a lakókörnyezetében élő másik kiskorú lányt is több alkalommal szexuálisan zaklatta és fenyegette.

A törvényszék ítélete ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szexuális cselekmény folytatólagos megállapítása érdekében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, egyebekben annak helybenhagyását indítványozta.

A tiszabői férfi tekintetében a törvényszék által kiszabott büntetés súlyossága okán a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, ezért a fellebbviteli főügyészség egyidejűleg a kényszerintézkedés fenntartásáról rendelkező elsőfokú végzés helybenhagyását is indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének, továbbá letartóztatása fenntartásának a kérdésében a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában