Szolnok

2021.05.21. 10:43

Bűnügyi felügyeletben az ágyneműkkel házaló csaló

A 37 éves sárkeresztúri nő több idős embert is átvert.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy 37 éves sárkeresztúri nő letartóztatására a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az ügyészség indítványa szerint a nő január 15-én, Szolnokon, arra hivatkozással csengetett be a 87 éves sértett lakásába és kezdeményezett beszélgetést, hogy ő a helyi kórház egészségügyi alkalmazottja. A beszélgetés során a sértett reumás panaszaira utalva, ágyneműgarnitúrákat kínált neki megvételre, amelyekről valótlanul azt állította, hogy kiváló minőségük mellett az áruk is igen kedvező. A megtévesztett sértett 150.000 forintot fizetett a nőnek 2 darab garnitúráért, amelyek valós értéke összesen 13.000 forint volt.

Fotó: police.hu

A nő ugyanezen a napon, Szolnokon, egy 92 éves hölgynek is megkísérelt eladni 2 darab, összesen 13.000 forint értékű ágyneműt 100.000 forintért. A sértett szerencsére nem vette meg a termékeket, így kára sem keletkezett.

A nő azonban tovább folytatta cselekményét az ország több városában. Így március 23-án, Pápán egy 74 éves férfi, két nap múlva, Békéscsabán egy 86 éves asszony, majd május 6-án, ugyancsak Békéscsabán egy 94 éves hölgy, végül május 11-én, Nyíregyházán egy 90 éves asszony sérelmére követett el hasonló bűncselekményeket.

A járási ügyészség azért indítványozta a nő letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, s ezzel kivonná magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól, továbbá a sértettek esetleges befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetőleg a sorozatban elkövetett cselekményeihez hasonló, újabb csalásokat követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában