Bűntett

2021.06.17. 15:00

Hamisan vádolta lopással két ismerősét egy karcagi férfi

A férfi történetét csak azért találta ki, mert ittassága miatt elvesztette és nem találta meg a pénztárcájában tartott pénzét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt egy karcagi lakhelyű férfi ellen hamis vád bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 21 éves férfi 2020. augusztus 2-án éjszaka, feljelentést tett a lakhelye szerinti rendőrségen a sérelmére elkövetett rablás miatt. Azt állította, hogy az este folyamán az egyik helyi kocsmában italozott egy férfi és egy nő társaságában, majd onnan való távozását követően ez a két személy utána lopódzott az utcán, hátulról leütötték és elvették a pénzét.

A feljelentés alapján a rendőrök beazonosították a férfi által rablással megvádolt személyeket, azonban azt is megállapították, hogy semmilyen törvénybe ütköző cselekményt nem követtek el. Ezt követően pedig elszámoltatták a feljelentőt, aki elismerte, hogy az általa előadott történetet csak azért találta ki, mert ittassága miatt elvesztette és nem találta meg a pénztárcájában tartott pénzét.

Mindezek után a rendőrség elutasította a férfi feljelentését.

A járási ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt első fokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában