ítélet

2021.06.12. 10:30

Három és fél év börtönt kapott az abádszalóki herbálkereskedő

A férfi alig négy év alatt több mint hárommillió forintot keresett.

Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2014-től 2018. szeptember 12-én történt őrizetbe vételéig rendszeresen kábítószert értékesített. Az ügyről a törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

A férfi, adagonként 500-600 forintért, a hatályos magyar jogszabályok szerint új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált forgalmazott Abádszalókon, amivel alig négy év alatt több mint hárommillió forintot keresett.

A Tiszafüredi Járásbíróság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, amiért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője viszont felmentésért fellebbezett. A másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a napokban azonban helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában