JÁSZKUNSÁG

2021.06.27. 16:00

Plakáttal hívják fel a figyelmet az időskori vezetés veszélyeire

Figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot helyeztek el a Szolnoki Rendőrkapitányság balesetmegelőzési munkatársai több településen.

Szoljon.hu

A sofőr az útvonal tudatos megtervezésével is növelheti saját maga és mások biztonságát

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Rendőrkapitányság, Városi Balesetmegelőzési Bizottsága az idén kiemelt feladatának tekinti a szépkorúak baleseti kockázatának csökkentését, mert a rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett balesetek harmadában idősebb járművezetők az érintettek – írja a police.hu.

A szépkorúak, illetve hozzátartozóik részére figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot készítettek, melyeket a Szolnoki Rendőrkapitányság vonzáskörzetében 17 településen 56 helyszínen, például helyi önkormányzatoknál, orvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, élelmiszer boltokban, művelődési házakban, vásárcsarnokoknál és benzinkutaknál helyeztek el. Szolnokon, a MÁV Kórház Rendelőintézetében és a Hetényi Géza Megyei Kórház- és Rendelőintézetben is kihelyezték a felhívásaikat.

A cél, hogy kevesebb idős sofőrt érjen baleset
Fotó: Police.hu

A tájékoztató anyagokban kiemelték azokat az intő jeleket, amelyek jelentkezése esetén érdemes meggondolni a gépjárművezetést. Fontos, hogy felismerjék és tudatában legyenek a korukból és esetleges betegségeikből fakadó sérülékenységüknek, és ennek megfelelően induljanak útnak – hangsúlyozza a rendőrség.

A tájékoztatóban az idősek hozzátartozóit is megszólítják, hogy tevékenyen vegyenek részt, és támogassák idősebb családtagjaikat a megfelelő döntés meghozásában.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában