jászladány

2021.07.30. 13:30

Nem bírta elviselni, ezért leszedte magáról a nyomkövetőt

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 25 éves jászladányi férfi ellen lopás vétsége és fogolyszökés vétsége miatt. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség számolt be hírportálunknak.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott április 27-éről 28-ára virradó éjjel bement egy jászladányi ingatlan udvarára. A garázs lemezburkolatát megbontotta, majd a garázsban levő autó bal első ablakát betörte és az utastérből ellopott egy USB fejegységet, hangfalat, erősítőt, valamint különböző tárgyakat több, mint 42 ezer forint értékben. A Jászberényi Rendőrkapitányság rendőrei még aznap elfogták a vádlottat és őrizetbe vették.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája április 30-án a bűnügyi felügyeletét rendelte el a férfinek. A bíróság előírta, hogy a vádlott lakóhelyét csak külön engedéllyel hagyhatja el, illetve rendelkezett arról is, hogy a mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze a rendőrség.

Sokáig nem bírta magán elviselni a vádlott a nyomkövető eszközt, mert május 5-én a délutáni órákban elhatározta, hogy semmibe veszi a bíróság előírásait, a nyomkövető eszközt megrongálva eltávolította a testéről annak érdekében, hogy kivonja magát a bűnügyi felügyelet alól. Rövid idő elteltével a nyomozó hatóság tagjai ismét elfogták a terheltet és őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség lopás vétségével és fogolyszökés vétségével vádolja az azóta is letartóztatásban levő férfit, akivel szemben végrehajtandó fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában