Szexuális erőszak

2021.07.23. 09:52

Nem csökkentenék a tomajmonostori férfi büntetését

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt 9 év 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt tomajmonostori férfi ügyében indítványt tett a Szegedi Ítélőtáblához az ítélet helybenhagyására.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Törvényszék nem jogerős ítéletével a tomajmonostori férfit emberölési kísérlet, szexuális erőszak és kifosztás miatt 9 év 6 hónap börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – tájékoztatta hírportálunkat a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő férfi korábban baráti viszonyt ápolt a bűncselekmény elkövetésekor 16 éves lánnyal, aki idővel a férfi közeledését terhesnek érezte, és mivel más fiúkkal is barátkozott, ezért a kapcsolatukat megszakította. A férfi a lány elutasítását nem tudta feldolgozni, ezért több alkalommal sikertelenül próbálta meg az ismeretségüket helyreállítani.

A férfi 2020. júniusában a sértettet lakóhelyéről ajándék átadásának ürügyével egy kietlen erdős területre csalta, ahol megkísérelte megfojtani, két alkalommal kisebb erővel nyakon is szúrta, majd az alélt sértettet megkísérelte megerőszakolni.

A férfi a 15-20 percen keresztül tartó bántalmazást követően a sértett kulcscsomóját és mobiltelefonját magához vette, majd a lányt magára hagyta, aki a bántalmazást követően rövid idővel magához tért.

Az elsőfokú ítélet enyhítés érdekében a vádlott és védője fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában a Szolnoki Törvényszék ítéletével kiszabott szabadságvesztést, valamint a közügyektől eltiltást a vádlott terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyával és a bűnösségi körülményekkel arányosnak látta, ezért annak helybenhagyását indítványozta.

Az eljárás másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában