Szolnok

2021.07.16. 15:30

Több százezer forint értékű élelmiszerkészítményt próbáltak lopni

A férfi megbeszélte feleségével, hogy szállítmányával egy kijelölt helyen megáll, a nő pedig elviszi a lepakolt árut. Tervük azonban kudarcba fulladt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy budapesti lakhelyű házaspár ellen sikkasztás vétségének kísérlete miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó férfinek (58 éves) 2020. december 19-én este hús- és tejipari termékeket kellett volna Hejőkürtről egy élelmiszeráruház szegedi raktárába fuvaroznia. A férfi azonban előzetesen megbeszélte feleségével (57 éves), hogy a kamionnal megáll majd a célállomás előtt egy arra alkalmas helyen, s az áru egy részét leszedik a kamionról. Megállapodásuknak megfelelően a férfi le is parkolt a kamionnal Szolnok külterületén egy félreeső helyen, és telefonon odahívta a feleségét. Amint a nő személyautóval a helyszínre érkezett, férje eltávolította a pótkocsiról az árut védő plombát, s a jármű rakteréből átpakolt felesége kocsijába 328.208 forint értékű élelmiszerkészítményt.

A nő azonban nem tudta elszállítani az árut, mert a szolnoki rendőrjárőrök tetten érték őket cselekményük közben.

A járási ügyészség mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában