frissítve

2021.08.01. 17:11

A Jászkunságban is nagy károkat okozott a vihar

Leginkább villanyvezetékre, úttestre, épületre dőlt fák okoztak gondot.

Szoljon.hu

Fotó: Kovács Berta

FRISS 19:15:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint közel 230 helyszínre kell vonulniuk megyénk tűzoltóinak.

A megye összes egysége részt vesz a károk felszámolásában, a tűzoltók helyszínről helyszínre mennek, valamint önkéntesek is segítenek a mentésekben.

Több településen is áramkimaradások voltak a vezetékekre dőlt fák miatt, valamint a tiszavárkonyi és a tomajmonostorai sportcsarnok tetőszerkezete is megrongálódott.

Korábban írtuk:

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több helyszínen kérték már a tűzoltók segítségét viharkárok felszámolásához – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Rövid idő alatt több mint száznegyven helyszínre riasztották a megye egységeit. Tiszaföldváron, a Kossuth téren egy nagy méretű fa kidőlt, amely akadályozza a forgalmat. A helyi önkormányzati tűzoltók eltávolítják a fát. Az Aranykert úton lakóházra, a Kőrösi Csoma Sándor úton úttestre dőlt fa eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.

Szolnokon, a Lovas István utcában több faág akadályozza a forgalmat, a város hivatásos tűzoltói motoros fűrésszel eltávolítják. A Templom út és a Szapáry utca kereszteződésében platánfa ága akadályozza a gyalogos forgalmat, a város hivatásos tűzoltói megszüntetik a veszélyhelyzetet. Tiszakürtön, a Fő utcában is kidőlt egy fa, a szarvasi hivatásos tűzoltók fűrésszel avatkoznak be.

A vasárnap délutáni viharban a szomszédos telekről a Zagyva-parti sétány torkolat előtti szakaszára dőlt egy fa Szolnokon
Fotó: Kovács Berta

Mezőtúron, a Nagy Imre utcában egy tizenöt méteres platánfa ága garázsra dőlt, a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Cikkünket hamarosan képekkel is frissítjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában