Törökszentmiklós

2021.08.24. 15:30

Egy nap alatt két nőt is kifosztott, letartóztatták

A büntetett előéletű 25 éves férfi egy nap alatt két nőt is kifosztott Törökszentmiklóson.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy hajléktalan férfi letartóztatására kifosztás bűntettének és más bűncselekményeknek a megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves férfi augusztus 19-ére virradóra, Törökszentmiklóson, a kulccsal be nem zárt bejárati ajtón át besurrant az egyik társasház első emeleti lakásába, s a konyhából ellopta az ott lakó nő pénztárcáját a benne lévő 9.000 forinttal és bankkártyával együtt – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfi a lopott bankkártyával igyekezett rövid időn belül minél több tranzakciót lebonyolítani.

Ennek során összesen 13 alkalommal (120.000 forintot meghaladóan) próbálkozott, de ténylegesen csak 6 darab kisebb összegű vásárlást tudott sikeresen végrehajtani.

Fotó: police.hu

A férfi még ugyanezen a napon, a kora esti órákban, Törökszentmiklóson, becsengetett az általa ismert 82 éves, törődött egészségi állapota miatt a veszélyhelyzetek felismerésére, védekezésre alig képes nő házába. A sértett gyanútlanul beengedte házába a férfit, aki ezt követően – az idős asszony tiltakozása ellenére – távirányítóval együtt elvitte az ingatlanból a televíziókészüléket azzal a szándékkal, hogy annak eladásából szerez magának pénzt. A férfi a készüléket 20.000 forintért el is adta másnak. A rendőrség azonban adatgyűjtést követően, már másnap azonosította és őrizetbe vette az elkövetőt, valamint lefoglalást követően visszaszolgáltatta a sértettnek a televízióját.

A járási ügyészség (a fentieken túl két kerékpárlopással is gyanúsítható) büntetett előéletű férfi letartóztatására azért tett indítványt, mert alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén, a kiszabható büntetés súlyától tartva elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, valamint újabb hasonló bűncselekmény útján kísérelne meg pénzhez jutni. A nyomozási bíró az ügyészség indítványa alapján elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában