bűnügy

2021.08.24. 16:45

Engedély nélkül rakott le hulladékot egy jászalsószentgyörgyi férfi

A hulladékok között egy motorolajat tartalmazó kanna is volt, amely a szakértő szerint a környezetre veszélyes.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást egy jászalsószentgyörgyi lakossal szemben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 39 éves férfi április 22-én 16 óra és április 23-án 8 óra 30 perc között Jászboldogháza külterületén található földterületre engedély nélkül helyezett el háztartási hulladékot, ami között volt egy olajos kanna is. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a korábban motorolajat tartalmazó kanna a környezetre veszélyes hulladék, aminek maradványa a környezetbe kerülve alkalmas lehet az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői illetve élő szervezet egyedeinek veszélyeztetésére.

Fotó: police.hu

Az eljárás során a nyomozók adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, amely eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt. A rendőrök a jászalsószentgyörgyi férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A jászberényi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában