bűnügy

2021.08.04. 17:30

Ittasan vezette az Öcsödről ellopott autót egy férfi

A férfi kétszer használta ki a gépjármű tulajdonosok óvatlanságát.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy öcsödi lakos tett bejelentést a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra, mert az ingatlana kapubejárójában álló autóját – aminek a gyújtáskapcsolójában az indítókulcsot benne felejtette – egy ismeretlen személy ellopta július 24-én a délutáni órákban – olvasható a police.hu-n.

A bejelentést követően a rendőrök tanúkat hallgattak ki, helyszíni szemlét végeztek, továbbá a rendelkezésre álló nyilvántartásokat leellenőrizték.

A kunszentmártoni rendőrök az öcsödi bűncselekmény kapcsán elrendelték a jogtalanul használt jármű körözését.

Az egyenruhások hamar a keresett autó nyomára bukkantak, hiszen a Békés megyei rendőrök Orosházán ellenőriztek egy sofőrt, aki a körözés hatálya alatt álló autóval úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Az Orosháza Rendőrkapitányság és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság példás együttműködésével a jogsértőnek hamarosan a kunszentmártoni nyomozók előtt kellett számot adnia cselekményéről.

A gyanúsítottat azonban ez sem riasztotta vissza, hogy újabb bűncselekményt kövessen el, ugyanis a megalapozott gyanú szerint július 31-én a reggeli órákban egy kunszentmártoni iparcikk üzlet elől is hasonló módszerrel vitt el egy újabb személygépkocsit, hiszen az óvatlan járműtulajdonos benne felejtette a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot.

Fotó: police.hu

A kunszentmártoni rendőrök ismételten előállították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett. A gyanúsított őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét. A rendőrök a jogtalanul használt gépjárműveket – lefoglalást követően – a jogos tulajdonosokhoz visszajuttatták.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság két rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, három rendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában