Indítvány

2021.08.17. 16:30

Nem csökkentenék a berényi késelő négy éves börtönbüntetését

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a testi sértés miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt férfi ügyében az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblához.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Törvényszék nem jogerős ítéletével egy jászladányi férfit testi sértés miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte – tájékoztatta hírportálunkat a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét tagadó és jogos védelmi helyzetre hivatkozó férfi korábban szoros baráti, majd később érzelmi viszonyt is ápolt a bűncselekmény elkövetésekor egy 17 éves fiúval. Közöttük időnként veszekedések alakultak ki, majd egy ilyen alkalommal a vádlott egy 15,5 cm pengehosszúságú késsel legalább közepes erővel hátba szúrta a kiskorú sértettet, akinek 6 cm mélyen a testébe hatolt a kés pengéje.

A vádlott és a helyszínen tartózkodó testvére a sérülésről értesítették a mentőszolgálatot, így a szakszerű és időben érkező orvosi beavatkozás hárította el a közvetlen életveszély vagy a sértett halálának bekövetkezését.

Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében fellebbezést jelentette be a vádlott és védője.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában a Szolnoki Törvényszék ítéletével kiszabott szabadságvesztést, valamint a közügyektől eltiltást a vádlott terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyával és a bűnösségi körülményekkel arányosnak látta, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Az eljárás másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában