ügyészségi hírek

2021.08.23. 16:30

Tyúkokat és kábelt lopott a kenderesi férfi, vádat emeltek ellene

A kenderesi férfi zsákban vitte el a tyúkokat, majd néhány nap múlva visszament megnézni, hogy tud-e még vinni a szárnyasokból.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt egy kenderesi férfi ellen lopás vétsége miatt.

A vád szerint a 29 éves férfi május 12-én délután, a nyitott kertkapun át besurrant a sértett kenderesi házának udvarára, majd bement a tyúkólba, ahol összefogdosott és zsákba rakott 8 darab tyúkot – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség. Ezután szétnézett az udvaron is, ahol magához vett egy 25 méteres hosszabbító kábelt. Ezt követően zsákmányával együtt, észrevétlenül távozott az ingatlanból.

Fotó: police.hu

Négy nap múlva, május 16-án délelőtt a férfi a kerítést átugorva ismét bement a sértett udvarára egy üres szatyorral a kezében, azzal a szándékkal, hogy újabb tyúkokat lopjon. Ez alkalommal azonban a ház verandáján tartózkodó sértett észrevette a behatolót és számon kérte rajta, hogy mit keres az udvarán.

Erre a lefülelt férfi annyit válaszolt „tyúkért jöttem”, majd kimenekült az ingatlanból.

A sértett bejelentése alapján a rendőrök még aznap elfogták az elkövetőt.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a lopás bűncselekmények miatt már többször büntetett férfit börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtsa és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában