zagyvarékas / besenyszög

2021.09.09. 07:00

Újabb két településen regisztrálták a bringákat a rendőrök

A szolnoki rendőrség bűnmegelőzési munkatársai ezúttal Zagyvarékasra és Besenyszögre látogattak el Házhoz megyünk és BikeSafe programjukkal.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai szeptember 4-én a zagyvarékasi falunapon állítottak fel prevenciós standot. A rendőrök a falunapi rendezvényt bűn- és balesetmegelőzési játékokkal színesítették. A gyerekek puzzle-t rakhattak ki, míg a felnőttek feladatlap megoldásával mérhették le KRESZ tudásukat. Felnőttek és gyerekek is kipróbálhatták az úgynevezett „részeg szemüveget” – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A bűnmegelőzők szeptember 6-án Besenyszögön, a piac területén állították fel standjukat. Az információs ponton a szakemberek tájékoztatták a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze az egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását. Erre szolgál az országos „Bike Safe” elnevezésű program, amely továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

A program keretében ismét lehetőség volt arra, hogy a vagyonbiztonságot fontosnak tartó helyi lakosok a BikeSafe rendszerben regisztráltathassák kerékpárjaikat. A program népszerűségét jelezte, hogy a délelőtt folyamán tizennégy kerékpár tulajdonosa hozta a kétkerekűjét nyilvántartásba vetetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában