JÁSZSÁG / szolnok

2021.10.18. 18:14

Letartóztatták a katalizátorokat lopó háromfős banda tagjait

Több hónapon keresztül az ország több pontján is loptak.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta annak a három férfinek a letartóztatását, akik 2021 júniusa és októbere között Szolnokon és Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén is katalizátorokat loptak el utcákon parkoló autókból – jelezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a katalizátorok levágását a gyanúsítottak közül az a 30 éves, többszörösen büntetett férfi végezte, aki elismerte, hogy a jelenleg felderített nyolc alkalmon kívül még további legalább harminc esetben, az ország különböző pontjain lévő gépjárművek katalizátorát vágta ki, illetve további tíz-tizenöt alkalommal próbálta meg kivágni hasonló módszerrel, azonban ezekben az esetekben a lopást befejezni nem tudta.

A férfi letartóztatott bűntársai közül az egyik szintén többször volt már büntetve. A bűntársak szerepe a helyszínre jutásban történő segédkezés, és lopás közben a helyszín biztosítása volt. A gyanúsítottak a lopott katalizátorokat azonnal értékesítették.

A járási ügyészség a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta mindhárom férfi letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és október 15-én elrendelte mindhárom férfi letartóztatását. A döntés egy gyanúsított vonatkozásában végleges, másik két társa letartóztatásáról a gyanúsítottak és védőik fellebbezése okán a Szolnoki Törvényszék hoz majd végleges döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában