Katasztrófavédelem

2021.10.14. 14:32

Szén-monoxid szivárgott egy jászberényi lakásban

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt Jászberényben.

Szoljon.hu

Fotó: Shutterstock

Szén-monoxid szivárgása miatt bejelzett az érzékelő egy jászberényi lakásban csütörtök délelőtt – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt Jászberényben, a Vásár téren. Az érintett lakásban senki sem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az albérlő a helyi hivatásos tűzoltókkal egyszerre érkezett haza. A fürdőszobában lévő gázkazán kéményének faláttörésénél magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki, ezért azonnal értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprő-ipari szervet.

Ebben az esetben nem történt sérülés, mert a szén-monoxid-érzékelő időben jelzett. Ha nem lett volna ilyen készülék, a hazaérkező lakó akár meg is sérülhetett volna, esetleg komolyabban is. A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban hangsúlyozza: egy ilyen, néhány ezer forintért megvásárolható eszköz hosszú éveken át gondoskodik otthonunk biztonságáról. Bölcsen teszi, aki beszerzi. Ha lejár a szavatossági ideje, viszont fontos kicserélni. A katasztrófavédelem listát vezet a megfelelően és a nem megbízhatóan működő érzékelőkről, ezt a szervezet honlapján lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában