jászkunság

2021.11.25. 17:55

A nők elleni erőszak megszüntetésének fontosságára hívják fel a figyelmet

A nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szeretné felhívni a figyelmet a téma fontosságára.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nőket ért erőszakos támadások egyik színtere a családon belül elszenvedett erőszak, amely sok esetben rejtve marad a hatóságok előtt. Az áldozatokon nagyon gyakran a félelem- és szégyenérzet uralkodik, amelynek következtében nem mernek segítséget kérni, vagy épp nem tudják, kihez fordulhatnak. Fontos tudatosítani, hogy a családon belül elszenvedett erőszak nemcsak a fizikai bántalmazásban, a tettlegességben merül ki, hanem a szóbeli agresszióban, a megfélemlítő, megalázó magatartásban is.

A megyei rendőrség kiemelten kezeli a hozzátartozók közötti erőszak megelőzését, és külön figyelmet fordít a felvilágosításra és a tájékoztatásra a témában – írja a police.hu

A jászkunsági prevenciós szakemberek különféle módszerekkel igyekeztek eddig is felhívni a figyelmet a segítő lehetőségekre, amelyekről " target="_blank" rel="noopener noreferrer">itt és itt bővebben információt találnak.

A 0-24 órás áldozatsegítõ vonal bármikor hívható
Fotó: police.hu

A nemzetközi nap legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek és nyújtsunk segítő kezet az áldozatoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában