megelőzés

2021.11.30. 10:13

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő egy jászdózsai lakásban

Ismét bebizonyosodott az érzékelők hasznossága.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő hétfő délelőtt Jászdózsán, egy Dózsa György úti társasház egyik lakásában – jelezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A jászberényi hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotokat visszaállították, és a lakás fűtését biztosító nyílt égésterű gázkazán közelében folyamatosan emelkedő szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőipari szervet. A lakás tulajdonosa az érzékelőnek köszönhetően nem sérült meg.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelővel elkerülhetők a halálos és a sérüléssel járó mérgezések. Különösen fontos a használata abban az esetben, ha nyílt égésterű fűtőeszköz vagy vízmelegítő működik a házban. Ilyenkor az érzékelő használata mellett fontos, hogy biztosítsuk a berendezések biztonságos működéséhez megfelelő mennyiségű oxigén utánpótlását, a helyiség szellőzését. A megfelelő érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában