KUNSZENTMÁRTON / SZOLNOK

2021.11.23. 13:58

Csákánnyal ütötték haragosukat, fegyházban köthet ki a testvérpár

A Szolnoki Törvényszék kedden előkészítő ülést tartott az ügyben.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Társtettességben elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a megyei főügyészség egy kunszentmártoni testvérpárral szemben. A fivérek csákánnyal és vaskos fadarabbal felfegyverkezve vettek elégtételt egyikük korábbi sérelme miatt egy illetőn. Csak a véletlenen múlt, hogy a megtámadott férfi nem halt bele sérüléseibe.

A Szolnoki Törvényszék kedden előkészítő ülést tartott az ügyben. Ezen a vádlottak egyike sem ismerte be a vádiratban megjelölt bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróság január 25-ére tárgyalást tűzött ki.

A vádirat szerint -ahogy arról korábban már beszámoltunk- a fiatalabbik, huszonnyolc éves vádlott tavaly május 28-án délután Kunszentmártonban, egyik ismerőse házának udvarán italozgatott a házigazda és két másik férfi társaságában. Mindannyian erősen leittasodtak, majd egy korábbi konfliktus felemlítésekor a három férfi (köztük az ügy sértettje) összeszólalkozott vele. A veszekedés verekedéssé fajult, melynek úgy lett vége, hogy a vádlott futva elmenekült az ingatlanból.

Másnap reggel viszont a harminchat éves bátyja kíséretében visszatért azzal a feltett szándékkal, hogy közös erővel felelősségre vonják a házigazdát az előző napi események miatt. Az udvaron talált tárgyakkal felfegyverezték magukat, így a fiatalabb vádlott egy vaskos fadarabot fogott marokra, míg fivére egy csákányt vett magához. Bementek a házba, ahol a sértett épp reggelihez készülődött.

A fiatalabb vádlott a fahusánggal a széken ülő sértett arcába csapott. A bántalmazott leesett a földre, amikor viszont megpróbált felállni, az idősebb vádlott a csákánnyal sújtott le a fejére. A házigazda eszméletét vesztve elterült a padlón. A fiatalabb támadó egy lavór vizet öntött az ájult, erősen vérző férfi fejére, majd bátyjával együtt távozott az ingatlanból.

A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság mindkét vádlottal szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. A bizonyítási eljárás január 25-én kezdődik a Szolnoki Törvényszéken.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában