frissítve

2021.11.17. 19:02

Kigyulladt egy lakóház Kunhegyesen, egy ember életét vesztette

A Pósa Lajos utcában felcsapott lángokat három település tűzoltói oltották.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

FRISS – 19:45

Szerda kora este fél hat körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Kunhegyesen a Pósa Lajos utcában. Négy járművel 16 tűzoltó érkezett néhány perc alatt a helyszínre, akik azonnal megkezdték a tűz oltását. A tűzoltók a száz négyzetméteres földszintes házban beavatkozás közben egy ember holttestére bukkantak. A ház előszobájában felhalmozott ruhák, papírok, hulladék, illetve a veranda és bútorok égtek. Az ötven négyzetméteren pusztító lángokat két irányból oltották a tűzoltók. Oltás közben két PB-gáz-palackot is kihoztak az épületből, megelőzve a robbanást – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Mint írják, a héten ez a negyedik, csak a mai napon pedig a harmadik olyan lakástűz, amely tragédiával végződött. A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne egy füstérzékelővel és egy kis odafigyeléssel.

Korábban írtuk:

Egy száz négyzetméteres családi ház verandáján keletkezett tűz Kunhegyesen, a Pósa Lajos utcában szerdán este – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A lángok továbbterjedtek az épület belterébe is.

A tüzet a karcagi hivatásos, a kunhegyesi és az abádszalóki önkormányzati tűzoltók fékezték meg, két vízsugárral. A rajok két gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűzoltók az utómunkálatokat, a füsttel telítődött ház kiszellőztetését végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában