Vádemelés

2021.11.16. 11:30

Minden hónapra jutott egy lopott autó a kunszenti férfinek

A férfi másfél hónap alatt három autót lopott el, majd vezette azokat ittasan.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt vádat emelt azzal a kunszentmártoni lakhelyű férfivel szemben, aki idén nyáron, másfél hónap alatt három alkalommal vett birtokba és vezetett ittasan olyan le nem zárt autókat, amelyeket tulajdonosaik rövid időre az utcán őrizetlenül hagytak.

A vádirat szerint a 38 éves férfi először június 24-én délután, Öcsödön szemelt ki magának egy kapubejáró előtt parkoló, őrizetlenül hagyott autót, amelybe beszállt, s azzal ittasan Hódmezővásárhelyre, majd Orosházára utazott.

Második alkalommal a férfi július 31-én reggel, Kunszentmártonban, az egyik üzlet bejárata előtt parkoló autóra figyelt fel, amelyben a tulajdonosa ugyancsak benne hagyta az indítókulcsot. Az elkövető kihasználta a kínálkozó lehetőséget, bepattant az járműbe, és azzal Szarvasra utazott. Ez esetben is ittasan vezetett.

Az utolsó esetben a vádlott augusztus 6-án reggel, Orosháza utcáit rótta gyalogosan. Pusztaföldvárra akart eljutni. Gyakorlott szemmel kiválasztott egy, a tulajdonosa által rövid időre lezáratlanul hagyott autót, majd habozás nélkül beszállt a járműbe, azzal pedig a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül – ekkor is ittasan – Pusztaföldvárra utazott.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztéssel, közügyek gyakorlásától és járművezetéstől eltiltással sújtsa a vagyon elleni bűncselekmény és ittas járművezetés miatt már korábban is büntetett férfit, s zárja ki őt a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből. Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerné, a letöltendő börtönbüntetés tartamát 2 év 6 hónapban indítványozta megállapítani.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában