szolnok

2021.11.05. 11:40

Újra szünetel a látogatófogadás a börtönökben

Ezzel igyekeznek minimalizálni a járvány kialakulásának lehetőségét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A személyi állomány és a fogvatartottak egészségének megóvása érdekében november 8-tól ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben és intézményekben – tájékoztatta hírportálunkat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) Kommunikációs Főosztálya.

Mint közleményükben írják, az aktuális járványügyi helyzet értékelése alapján, a BvOP Operatív Törzsének javaslatára született meg a büntetés-végrehajtási szervezet intézkedése, amelyre ideiglenesen, járványügyi megelőző érdekből van szükség. A büntetés-végrehajtási szervezet ezzel az intézkedéssel minimalizálni kívánja annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül, ezzel veszélyeztetve a testület személyi állományát és a teljes fogvatartotti közösséget.

Az intézkedés céljáról a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozás keretében tájékoztatják a fogvatartottakat, míg a hozzátartozók tájékoztatása levélben és a szervezet honlapján, a bv.gov.hu oldalon történik meg.

Prevenciós intézkedéseink mellett kiemelt figyelmet fordítunk az elítéltek családtagjaikkal való kapcsolattartásának folyamatos biztosítására. Ennek érdekében minden fogvatartott számára elérhetővé tettük a Skype-alapú élő online telefonálási lehetőséget, továbbá megnöveltük a hagyományos telefonos beszélgetések időtartamát is – írja a BvOP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában