kék hírek

2021.11.25. 14:09

Vádat emeltek az idős férfit kirabló tiszaburai fiatalember ellen

Az idős férfi négykézláb ment haza, mert az esés után nem tudott felállni.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves tiszaburai férfivel szemben, aki március 24-én kora este, Jászapátin, a Jászkapitány utcában kerékpározott, amikor felfigyelt a combnyaktörése miatt járást segítő bottal közlekedő, 67 éves férfire, majd mellé érve lelassított, és egy hirtelen, erőteljes mozdulattal kitépte a sértett kezéből a táskáját.

A vádirat szerint a vádlott, amint megszerezte a sértett táskáját, elhajtott a helyszínről – jelezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Mint írják, a korábbi sérülése miatt bizonytalanul járó férfi azonban elesett, amikor az elkövető kirántotta a kezéből a táskáját, s esés közben zúzódásokkal járó, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ugyanakkor segítség híján, egyedül nem tudott felállni, így arra kényszerült, hogy négykézláb mászva tegye meg az utat a házáig.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság az erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt többször büntetett vádlottat sújtsa börtönben leöltendő szabadságvesztéssel, zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből, valamint tiltsa el határozott időre a közügyek gyakorlásától. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában