Jászkunság

2021.12.27. 10:50

Árokba sodródott autó és kigyulladt melléképület miatt is riasztották a tűzoltókat karácsonykor

A karácsonyi hosszú hétvégén összesen nyolc alkalommal volt szükség a tűzoltók munkájára, ebből egy tűzeset, hét pedig műszaki mentés volt.

Szoljon.hu

Fotó: Kisújszállás ÖTP

Az alábbiakban a legjelentősebb eseményeket emeljük ki.

December 25-én délután Mezőtúron, a XV. utcában gyulladt ki egy 30 négyzetméteres, lakóházzal egybeépített melléképület, ahol szerszámokat, motorkerékpárokat és quadokat tároltak. A lángok átterjedtek a főépületre is. A mezőtúri hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, illetve megbontották a tetőszerkezetet - tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tűz a főépület szigetelését mintegy 15 négyzetméteren károsította, illetve tönkretette az egyik nyílászárót is, melynek kerete megolvadt, ablaka pedig kitört. Az ingatlan ugyanakkor lakható maradt.

Ugyanezen a napon, éjszaka érkezett hívás Szolnokról, miszerint egy Ispán körúti, tízemeletes társasház tetejének borítása lóg és gyalogosokat, parkoló autókat veszélyeztet. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy tizedik emeleti lakás ablakából távolították el a két méter hosszú bádoglemezt.

Lesodródott az útról és árokba csapódott egy személygépkocsi december 26-án délután Kenderes és Bánhalma között. A járműben csak a sofőr utazott, aki saját erőből ki tudott szállni. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd láncfűrésszel megtisztították a környezetét a cserjéktől, ezt követően pedig drótkötéllel kivontatták az autót az árokból.

Fotó: Kisújszállás ÖTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában