kék hírek

2021.12.03. 11:59

Kerekesszékes idős embert lopott meg egy szolnoki férfi Rákóczifalván

Leszólította, majd a szépkorú figyelmetlenségét kihasználva több ezer forint készpénzt vett ki a táskájából.

Szoljon.hu

A szolnoki férfi beismerte tettét

Forrás: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást - tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos elektromos kerekesszékkel várakozott egy rákóczifalvai élelmiszerüzlet előtt december 2-án a déli órákban, amikor egy férfi megszólította azzal az ürüggyel, hogy tud-e kiadó albérletet. A beszélgetés során az 56 éves szolnoki lakos – az időskorú figyelmetlenségét kihasználva – a kerekesszék első csomagtartó kosarában elhelyezett táskából 7500 forint készpénzt emelt ki, majd sietősen távozott.

A károsult fia épp leparkolt a gépjárművével és végignézte a lopást. A sértett fia a jogsértő után szaladt és szembesítette cselekményével, aki a lopott készpénzből 4500 forintot adott vissza. A szépkorú sértett bejelentést tett a rendőrségre, majd az egyenruhások a bűncselekmény helyszínének közelében található sörözőből előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a feltételezett elkövetőt. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tettest, aki beismerő vallomást tett.

A szolnoki férfi beismerte tettét
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában