Szolnok

2022.01.26. 15:31

70 ezer forintjába került a férfinak, hogy a közösségi oldalon rágalmazta volt munkáltatóját

A cég ügyvezetői magánvádas büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a hatvanas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2019 szeptemberében, miután felmondott a munkahelyén, az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon közzétett bejegyzésében, annak ellenére, hogy bérvitájuk sosem volt egymással, volt munkáltatójáról és a cég szakmai vezetőjéről valótlanul azt állította, hogy „fizetni nem szeret, csak ígér”, ezért „csak az jelentkezzen” a cég álláshirdetésére, „akinek sok pénze van” – közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A cég ügyvezetői magánvádas büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. A Szolnoki Járásbíróság több tárgyalást tartott az ügyben, és az utolsón, 2021. szeptember 29-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tagadta bűnösségét, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért megrovásban részesítette, és a magánvádló jogi képviselőjének 130 ezer forint összegű munkadíja, mint bűnügyi költség viselésére kötelezte.

A magánvádló tudomásul vette az ítéletet. A vádlott is tudomásul vette az alkalmazott intézkedést, az ítélet, őt bűnügyi költség megfizetésére kötelező rendelkezése ellen azonban fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés részben eredményre vezetett.

A Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a vádlottat 70 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában