Darabolós gyilkosság

2022.01.17. 15:43

A szakértő szerint indulatvezérelt, dühkitöréses az emberöléssel vádolt jászladányi nő

Igen kaotikusra sikerült a jászladányi „darabolós gyilkosság” néven elhíresült büntetőügy új évi első tárgyalási napja hétfőn a Szolnoki Törvényszéken. Dr. Ivanov Dömötör bíró számos igazságügyi szakértő meghallgatását indítványozta a hétfői napra, közülük azonban csak egy, az informatikus szakértő jelent meg. Mindezzel együtt mégis ismét izgalmas, fordulatos volt a tárgyalási nap, amely az első rendű vádlott újabb különös kérésével vette kezdetét.

Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszék nagytárgyalójába kísérik be a vádlottat a BVI munkatársai 2022. január 17-én délelőtt Fotó: Mészáros Géza

A 29 éves jászladányi nő elöljáróban a kirendelt védőjének lecserélését kezdeményezte azzal az indokkal, hogy az ügyvédnőtől nem csupán támogatást nem kap, de kellő információval sem látja el, amely a védelem érdekét szolgálná. Ivanov bíró szünetet rendelt el, amelyben a vádlott az ügyvédnő felé kibeszélte sérelmeit, majd pedig megegyezés született, így továbbra is az eddigi kirendelt védő látja el a per első rendű vádlottjának védelmét.

Ezt követően azoknak a kamaszfiúknak a tanúvallomásait olvasta fel a bíró, akik a szászbereki öntözőcsatorna átereszében több csomagban megtalálták a meggyilkolt arab férfi testmaradványait.

Döbbenetes volt, ahogyan az egyik fiatalember azt részletezi, mekkora traumát okozott neki az, hogy az egyik nejlonzsákban emberi kezet talált…

Megijedve először hátrahagyták a sósavval leöntött csomagokat, és mivel nem hittek a szemüknek, még aznap, 2019. március 2-án többször is visszakerékpároztak a helyszínre, s majd miután felocsúdtak első ijedségükből, utána hívták fel egyikük szülje telefonján a rendőrséget…

A kamaszfiúk vallomása után az igazságügyi pszichológus szakértő vizsgálati jelentését olvasta fel Ivanov bíró. Elemzései szerint az első rendű vádlott, a most 30 esztendős nő érzelmi világa csekély mértékű, indulatvezérelt, hirtelen haragú, sekélyes a társadalmi kapcsolatokra. Az édesanyjáról, az ügy másodrendű vádlottjáról hasonlóan negatív eredményekről számolt be a pszichológus szakértő.

A felolvasás után mindkét nő visszautasította a jelentés tartalmát, és egyetnemértésüket fejezték ki az eredmények kapcsán.

A tárgyalási napra beidézett egyik orvosszakértőt távmeghallgatás útján kívánta meghallgatni a bíróság, egy másikat annak személyes jelenléte mellett. Az előző meghallgatása az elektronikai rendszer elégtelensége miatt hiúsult meg, míg utóbbi az ismeretlen helyen tartózkodó és a tárgyalásra meg nem jelent szakember hiányában maradt el. Megjelent azonban az informatikai szakértő, akinek az ügyre vonatkozó érdemi kérdéseket alig tettek fel. Ellenben a jelenlévők megtudhatták, hogy általában telefonokon és notebookokon vannak olyan törölt üzenetek, képek és videók, amelyeket vagy vissza lehet állítani, vagy nem. Ennél közelebb az ügy megoldásához nem került a hallgatóság.

Ivanov bíró végül bezárta a hétfői tárgyalási napot és a következő idejét január 31-re tűzte ki, ahol a most meghallgathatatlan szakértők meghallgatása lesz várható.

A vád szerint az események idején már Debrecenben élő jászladányi nő a 2017-es év végéig alkalmi munkákból tartotta fenn magát. A folyamatos állásváltást követően 2018-ban úgy döntött, Ausztriába utazik, ahol prostitúciós tevékenységbe kezd. Partnerei között volt egy székelyföldi, illetve egy tunéziai férfi is, akik visszajáró vendégei lettek a nőnek.

Mindkettőjüket behálózta, bűvkörébe vonzotta, ami által e két illető alaposan belé szerelmesedtek. Hol az egyikkel élt, hol a másikkal a két férfi bécsi bérleményében.

Az állítólag férfiakhoz is vonzódó arab férfi igen zűrös életet élt. Kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás miatt Németországban, Hollandiában, de még tartózkodási helyén, Ausztriában is körözték. Olykor erőszakos volt, de a házasságot is felajánlotta a nőnek, vélhetően a magyarországi okiratok megszerzése miatt. Az erdélyi illetőnek kevesebb volt a rovásán: az összeköltözés mellett „csupán” perverz szexuális kívánalmai voltak. A nő végül választás elé került, kivel éljen. Döntése végzetesnek bizonyult az egyik férfi számára: 2019. február 24-én a tunéziai barátjával végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában