Kék hír

2022.01.24. 10:04

Akciófilmbe illő jelenetek Tószegen: két autóval üldözték a nőt, akinek kisfia is a kocsiban ült

Az ügyben még 2020. július 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Jogerősen lezárult annak a húsz év körüli és annak a negyvenes éveiben járó férfinak büntetőügye, akik 2019-ben, akciófilmbe illő módon próbálták megleckéztetni egyikük haragosát Tószegen. Egy nőt percekig menekült üldözői elől, miközben kisfia az anyósülésen ült – közölte a a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A nőt, a történtek idején mindössze 17 éves első rendű vádlott ismerte fel, és mert tudta, hogy az egyik családtagjával, a későbbi másodrendű vádlottal haragos viszonyban vannak, telefonon szólt rokonának, majd kocsival üldözőbe vette. Meg akarta állítani, ezért lakott területen előzni kezdte, majd féktávolságon belül elé kanyarodott. A nő hiába fékezett, nem tudott megállni, ezért összeütköztek. Tolatva próbált menekülni, de ekkor megérkezett a másik férfi, aki, hogy útját állja, autójával közvetlenül mögé kanyarodott.

A nő ekkor egyesbe kapcsolt, kikerülte az előtte álló kocsit, és elhajtott, de üldözői követték. A helyi általános iskola előtt járt, amikor az idősebb vádlott előzni kezdte, míg társa közvetlenül mögötte haladt. Végül sikerült elhagynia Tószeget, és Tiszavárkony irányába menekült, de a vádlottak nem adták fel. A fiatalabb ismét megelőzte, megint elé vágott és fékezett. A nő most sem tudta kivédeni az ütközést, de higgadt maradt, kikerülte az autót, és sikerült elmenekülnie. Csodával határos módon senki sem sérült meg.

Az ügyben 2020. július 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy előkészítő ülést és három tárgyalást tartott. Az utolsón, 2021. május 27-én ítéletet hozott. A fiatalabb, büntetlen előéletű vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettében és – egy korábbi próbára bocsátását megszüntetve – garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 300 óra közérdekű munkára ítélte és 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Idősebb, büntetett előéletű társát pedig közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, és 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet. A fiatalabb vádlott sem fellebbezett, így vonatkozásában a kihirdetése napján jogerőre emelkedett az ítélet. Az idősebb vádlott és védője azonban felmentés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék a napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában